Salutare

Ajutați blogul cu doar un click la fiecare vizită pe reclame. Vă mulțumesc !

joi, aprilie 1

O mică introducere in Turism


Turismul reprezintă călătoriile de plăcere, pentru recreere. Aceasta a fost extinsă în ultimii ani pentru a include orice călătorie în afara zonei în care cineva trăieşte sau munceşte (de la 30 - 12-km depărtare), de la călătorii de o zi până la vacanţe în străinătate (dar nu mai mult de câteva luni consecutive).
Turismul se numără printre cele câteva fenomene ce s-au impus în epoca contemporană, dezvoltarea sa spectaculoasă constituind o trăsătură caracteristică secolelor XX şi XXI.
Din punct de vedere etimologic, cuvântul „turism” provine din termenul englez „tour” (călătorie), care a fost creat în Anglia în jurul anilor 1700, pentru a desemna acţiunea de a voiaja în Europa, în general, şi în Franţa, în special. Acest termen a fost ulterior preluat de majoritatea limbilor europene, cu sensul de călătorie de agrement.
Aşadar, prin turism se înţelege, în primul rând, ansamblul de activităţi prin care omul îşi petrece timpul liber călătorind în altă localitate sau ţară pentru a vizita oameni şi locuri, monumente şi muzee, pentru a-şi îmbogăţi cunoştinţele generale, pentru a se distra şi a face sport, pentru odihnă sau tratament etc., iar în al doilea rând industria creată pentru satisfacerea tuturor serviciilor solicitate de turişti la locul de destinaţie, la un înalt nivel calitativ, şi în condiţiile protecţiei şi conservării resurselor turistice, în special, şi a mediului înconjurător, în general.
Pe plan internaţional turismul a devenit o afacere de miliarde de dolari, cu multe economii naţionale care depind de el. În ţările dezvoltate creşte anual mai rapid decât creşterile medii ale economiei. Aportul la PIB al veniturilor din turism ajunge la (sau chiar depăşeşte) 30%.

Tipuri de turism :

Turismul cultural
Agroturismul
Turismul de sănătate
Turismul de afaceri
Turismul sportiv
Turismul de sejur
Turismul de tranzit
Turismul de circuit
Turismul culinar
Ecoturism
Turismul hivernal
Turismul nautic
Turismul drogurilor
Turismul spațial
Turismul de război
Safari
Darktourism
Turismul LGBT
( destinat persoanelor gay )

În urmatoarele articole vom selecta cele mai interesante tipuri de turism din cele de mai sus și vom veni cu exemple din țară și străinătate, poze și detalii atractive

3 comentarii:

  1. Nici nu stiam ca exista atatea tipuri de turism.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cand te gandesti la cate atractii turistice avem si ce traditii minunate s-au pastrat la noi, nu poti sa nu te intrebi: oare de ce nu investim mai mult in promovarea lor?

    RăspundețiȘtergere

Folosiți Limba Română !