Salutare

Ajutați blogul cu doar un click la fiecare vizită pe reclame. Vă mulțumesc !

vineri, aprilie 2

Dark-Tourism o linie fină între curiozitate si explorare

Deci ce este mai exact Dark Tourismul , să mergem la o sursă ce sună mai autoritar Universitarea din Lancashire .
Dark tourism ( termen preluat din engleză ) reprezintă călătoriile și vizitele către locuri asociate cu moartea , suferința ” ( Stone P.R (2005 ).

Poate cel mai renumit loc unde se practică este tabăra de exterminare de Auschwitz din Polonia, Cernobîl de pe teritoriul Ucrainei; cuprinde locuri lovite de dezastre, fie ele naturale sau provocate de om cum ar fi New York ( 11 sept 2001 ), locuri devastate de Uraganul Katrina; închisori deschise acum publicului cum ar fi Beaumaris din Marea Britanie; catacombe etc.
În România acest tip de turism se practică la Castelul Bran si Poienari.

Alt tip derivate este : Turismul sinuciderilor - ce îmbracă 2 forme , prima implică persoanele care călătoresc către o destinație particulară cu intenția de a comite sinucidere, cel mai frecvent sărind de pe un obiectiv important, statistic vorbind există un numar semnificativ de sinucideri la atracțiile importante; sau călătoria către țări (precum Belgia) unde eutanasia nu este ilegală și își pot pune capăt vieții legal.

De notat de asemenea că practicarea acestui tip de turism nu este întotdeauna legală. Așa că nu puteți găsi asemenea pachete turistice la agenții de voiaj sau tur-operatori.

Depressing Destinations

Un comentariu:

Folosiți Limba Română !